Humanitära rättigheter & fred

Hej!

""Jag har en dröm att jobba med lite """"ovanliga"""" saker. Jag vill studera mänskliga rättigheter, konfliktlösning, internationella relationer osv. Jag vill alltså skaffa ett jobb där man kan påverka världen och syssla med utrikespolitik. Men var gör man detta? Det enda jag hittade bland """"studier i utlandet"""" var en utbildning inom fred i Indien. Jag vill ju studera fred, men humanitära rättigheter känns som en viktig del, som saknades där. Miljö är också mycket intressant - jag är helt enkelt intresserad av alla världens delar och dess problem. Måste jag läsa flera olka utbildningar? Och var studerar jag isåfall?""

Tacksam för svar.
Caroline Lund 2007-10-18 00:49

Kommentarer:


Sussi 2007-10-18
Är det studier utomlands som lockar mest eller vill du även veta vad det finns i Sverige?

Jag har sett att malmö högskola har några utbildningsprogram inom områdena mänskliga rättigheter, internationella relationer och fred. Se beskrivningarna av programmen, kanske något där verkar vara något...

Jag tror du får specialisera dig något istället för att ta lite av alla världens delar som du är intresserad av...
Caroline Lund 2007-10-19
Jag är intresserad av studier utomlands av den anledningen att jag senare vill jobba internationellt och då blir ju språket engelska, så då hade ju studier på engelska varit nyttigt.
Men Sverige funkar ju också, vissa har ju program på engelska har jag förstått. Det i Malmö verkade bra, man kunde tydligen få vara utomlands ett år också. Mänskliga rättigheter fanns inte på programmet, men det kan man ju klämma in på året utomlands, hoppas jag.
Tack för hjälpen iallafall.
Sandra 2007-10-20
Man kan visst läsa mänkliga rättigheter på mah.
Sussi 2007-10-20
Jo, mänskliga rättigheter finns i malmö på något av de programmen (minns nu inte vilket av dem), men det benämns ""MR"" där. MR står för mänskliga rättigheter. Inte så enkelt att veta det från början.

Skriv kommentar: