Kriminalinspektör

Hej.
Jag undrar vad & hur man ska läsa för att kunna bli kriminalinspektör eller dylikt. (Som jobbar med att lösa brott på en mera avancerad nivå en en vanlig polis, och även mera inriktat på mord och liknande.)
Efter gymnasiet då.
Tack på förhand!
/Timmy
Timmy 2007-10-30 00:50

Kommentarer:


Sussi 2007-10-30
Kriminalinspektör (eller kriminalpolis) är en polisutbildad som jobbar med utredning av brott på mer avancerad nivå än ""vanliga"" ordningspoliser. Inom brottsutredning finns även andra än polisutbildade, t ex samhällsvetare och beteendevetare. Sociologi och/eller kriminologi skulle vara bra ämnen...
Timmy 2007-10-30
Om man läser kriminologi efter gymnasiet vad finns det då för jobbmöjligheter innom ""detta område nämt ovan"" ? Alltså dels vad heter det som man kan bli dära (är det beteende vetare man kan jobba som innom det då eller ?), del vad har man då för ""jobbuppgifter"" och även hur ser möjligheten till att få jobb innom det i dag ?
""(PS det är inte som en som bara studerar brott statistiskt då om man läser kriminologi, kan alltså jobba innom """"detta ämne nämt ovan"""" eller liknande som nämt ?)""
Tack!
/Timmy

Skriv kommentar: