Snälla hjälp mig!

Hej!

Jag vet itne vad jag ska utbilda mig till, men jag vet hur jag vill ha det.
Jag vill ha ett jobb med mycket frihet och det ska vara självständigt, men ändå socialt.
Jag vill ha nytta av mina språkkunskaper och jag vill inte sitta instängd på ett kontor hela dagarna, men vill ej heller vara på konstant resande fot.
Är intresserad av psykologi, språk, kommunikation.

Vad skulle kunna passa mig?
Inez 2007-11-07 00:52

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-11-08
Jag tror på sambandet att ju bättre utbildad du är desto mindre blir du fjättrad vid en kontorsstol. Det är sekreterare och löneadministratörer som måste sitta där hela dagarna, men inte cheferna och de högre tjänstemännen. Skaffa dig en rejäl utildning inom nästan vilket område som helst, så får du komma ut i både Sverige och världen.
Sussi 2007-11-08
När jag läser ditt inlägg, tänker jag snabbt på lärare och utbildare. Du får frihet under eget ansvar, jobbar ändå socialt och kan få nytta av språkkunskaper och dina intresseområden. Även om du i det yrket har ett eget litet kontor, så är det inte där du befinner dig hela tiden...
Alexander 2007-11-19
Vet inte riktigt om det tillfredsställer frihetsbiten men annars kunde kanske tolk vara något? Det är ett jobb som. utöver de uppenbara språkkunskaperna, handlar mkt om psykologi och kommunikation i samspelat mellan människor. Specialiserar du dig t.ex. på ""sjukhustolkning"" får du följa med olika människor till olika vårdinrättningar och inte sitta instängd på något kontor.

Annars kunde en beteendevetenskaplig utbildning eller dylikt som leder fram till möjlighet att jobba som informatör.  I vilket fall finns både lärare, tolk och informatör beskrivna på AMV:s hemsida (www.amv.se)

Lycka till i karriärsletandet!

Skriv kommentar: