Högskolan för tuff, snabbt svar snälla! :)

Hej, jag läser första året på högskolan, men undrar om verkligen alla läser i samma takt, vi läser socialpsykologi, vi har en ny bok varje vecka på ca. 200-300 sidor som vi SKA läsa, som antingen redovisas genom föredrag på seminarium plus ett ca.7 sidor långt skriftligt arbete. Om vi inte har det har vi skriftlig tenta..det blir ungefär en varannan vecka. vi har alltså en föreläsning på varje bok, på ca. 2 timmar...är det normalt. Vi får veta av föreläsarna att vi bara inte är vana vid tempot.
Alex 2007-11-26 00:55

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-11-27
En av de stora skillnaderna mellan högskola och gymnasium är just mängden litteratur. Överambitiösa studenter faller först ofta i fällan att man måste läsa ALLT lika intensivt. Man kanske har gjort så på gymnasiet men nu är det omöjligt. Det gäller istället att inrikta sig på det viktiga. Här är tips på studieteknik
http://utb.komvux.ornskoldsvik.se/studieteknik/
Solveig 2007-11-27
Studietempot är sådant på universitet och högskola. Speciellt när man läser samhällsvetenskapliga ämnen så är resurserna ofta relativt knappa och det mesta hänger på studentens egna studier.

Att studera innebär att man ska vara beredd att läsa 40 timmar i veckan, alltså motsvarande ett heltidsjobb. Är man inte det ska man kanske överväga att välja en utbildning utanför högskolan, exempelvis KY där man har stora delar praktik av den totala studietiden.

Skriv kommentar: