tandhyginist eller tandtekniker

Hej,, jag tänker söka till tandhygenist eller tand tekniker i Danmark men jag har några frågor.Första fråga är vad kräver det för särskilda behörighet till både utbildningar. Andra fråga vilken snitt kräver det ungefär, tredje fråga kan man läsa tandteknik eller tandhyginist i köpenhamns unversitet.Fjärde fråga kan jag söka med min samlatbetygdukoment som jag har från komvux.femte fråga är vad kallas tandteknik och tandhyginist på danska.

MVH
mais
Mais 2007-12-02 00:56

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-12-03
Hej
Om du ska bli tandtekniker läser du 4 år på en vuxenutbildning. Utbildningen liger på nivå med vårt komvux. Utbildningen blandar teori och praktik. För att vara behörig sökande ska du har gått grundskolan.
http://kts.dk/uddannelser/eud-service/laboratorietandtekniker.asp
Du kan sedan läsa vidare på en kortare vidareutbildning till klinisk tandtekniker. Då räcker det med att du har gått 2,5 på den tidgare utbildningen.
Jag bifogar även en länk som allmänt beskriver vuxenutbildninarna i Danmark.
http://www.uporesund.se/article.aspx?id=4598
Det finns två olika yrkeskategorier i Danmark som liknar vår tandhygiensi, tandplejer(tandsköterska) och tandklinikassisten. Jag bifogar en länk så kan du se vilket som passar dig bäst
http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-tandklinikassistent
http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?article_id=udb-tandplejer
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Mehdi 2012-02-16

Hej

Jag vill veta mer om tand tekniker. vad måste man läsa och kan man börja utbilda sig.

Bashdar _Reza 2013-12-29

Jag undrar om jag har inte svenska B och Matte B kan jag söka tand tekniker och  jag har gymnasiet utbildning.när kan man söka utbildningen.

MVH Bashdar

Skriv kommentar: