Komplettera med språk?

Jag har hört och läst ett flertal gånger att man kan sticka ut med sin utbildning genom att komplettera med språk. Jag är intresserad av det. Mina studier är inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap, har bland annat läst sociologi (huvudämne), psykologi, etnologi och socialantropologi.

Vad för arbeten kan man tänka sig söka med samhällsvetenskaplig/beteendevetenskaplig universitetetsutbildning kompletterat med språk?
Jag har tänkt mig språk som jag vill lära mig, så som ryska, spanska och nederländska.

Ska man läsa språk på universitet/högskola eller kanske studieförbund eller kanske försöka med språkkurs utomlands? Vilket av alternativen kan vara bäst? Känner mig vilsen i detta
Susanne 2008-01-06 01:01

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-01-07
Hej
Jag tror att du tänker fel när du ska komplettera din utbildning. Du har läst kurser som inte leder till ett direkt yrke och jag tror inte att det hjälper dig genom att komplettera med språk. Frågan du ska ställa dig är vad du vill arbeta med och komplettera din utbildning med kurser som kan leda dig till det arbetsområdet. SACO ger exempel på arbetsområden inom beteendevetenskap/samhällsvetenskap. Gå in på länken. Du kan ju också välja att börja en utbildning som ger dig en yrkesexamen eller leder till et direkt yrke t ex socionom, personalvetare.. Då kan du säkert tillgodoräkna dig en del av kurserna.
http://www.valjayrke.se/valjayrkedelen/vysidor/samhallsvetare.htm
http://www.valjayrke.se/valjayrkedelen/vysidor/beteendevetare.htm
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: