Jobba med resor och expeditioner

Hej!

Jag har studerat på turismprogrammet och har nu en termin kvar till en kandidatexamen. Jag skulle vilja syssla med resor och expeditioner och åka ut och göra undersökningar, exempelvis kring turism och miljöpåverkan. Jag har nu några frågor kring detta som jag hoppas jag kan få svar på, jag har själv letat mycket på internet, sökt via studera.nu etc. På universitetet där jag går saknas karriärvägledare.

1: Vilka företag finns som sysslar med dessa områden?

2: Finns stipendier till sådana typer av fältresor om man som examensjobb vill åka ut och skriva om expeditioner, resor etc?

3: Vilka möjligheter anser du/ni finns att få arbete som reseskribent om man läser den journalistutb som numera finns vid Uppsala universitet? Denna är en kompletterande utb på ett år för den som redan har en examen i ett huvudämne, ex turism.

""4: Hur ser arbetsmarknaden ut för reseskribenter, är det ett yrke att anse som """"få förunnat"""" eller hur ligger det till?""

Tack på förhand!
Sara 2008-01-17 01:05

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-01-18
Hej
Jag tror inte det finns några företag som direkt arbetar med detta utan de som skriver om resor arbetar främst  på olika resetidningar, dagstidningar(som ofta har reserepotage) eller på resebolag.Man kan även arbeta inom TV och deras reseprogram. Om du vill skriva så låter det ju som en bra idé att komplettera din utbildning med  journalistik. Jag tror att arbetsmarknaden är mycket begränsad och att det är som du skriver få förunnat att arbeta med detta. I en tidning som skriver om resor säger de at de får massor med förfrågningar varje dag från männniskor som vil skriva i deras tidnig så konkurrensen är hård. Jag bifogar en länk där du kan läsa vilka tips de ger om man vil arbeta inom området.
http://www.vagabond.se/vb/sida.aspx?id=1985
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com

Skriv kommentar: