Läkarutbildning

Hej!!

Om man gick på gymnasium och läste samhällvetenskapliga program inriktning ekonomi, men sen så vill man läsa till läkare vad ska man göra för att kunna komma in på läkarutbildning???
Lisandra 2008-02-28 01:14

Kommentarer:


Sussi 2008-02-28
För det första behöver man läsa in den behörighet i matte, kemi, fysik och biologi som krävs för behörighet till läkarutbildning. Det kan man t ex kolla på naturvetenskapligt basår på vissa högskolor/universitet. Sen så är det som känt inte så enkelt att komma in på läkarprogrammet. Du kan göra högskoleprovet, söka till prov och intervjubaserad antagning eller kanske söka dig utomlands. Men det första är att få en grund att arbeta vidare med, ämnena matte, biologi, fysik och kemi.
Louise 2008-02-28
Med tanke på de nya reglerna 2010 är väl inte högskolans basår direkt att rekomendera?
Sussi 2008-02-28
Att läsa in behörighet i efterhand kommer väl egentligen inte att vara något bra efter de nya reglerna trätt i kraft 2010, hur de än görs på. Komvux kan man också kolla upp med. Med färre platser så kan en del komvux ta in de med lägst utbildning före en med fullständigt gymnasium. Men kanske det går när man ska komplettera sin behörighet.

Skriv kommentar: