Till experter: Värdet av kombinationen biologi och turism?

Hej!

Jag har nu till våren en kandidatexamen inom turismprogrammet med huvudämne kulturgeografi. Jag funderar på att komplettera denna utbildning med fristående kurser i biologi.

Tanken är att få ett tydligare fokus på miljö och naturvård genom att först läsa en grundkurs i biologi och sen kurser inom naturvård. Detta för att kunna jobba med ekoturism samt miljö kombinerat med turism.

Vad anser ni om denna kombination? Hamnar de två ämnesområdena för långt från varandra? Det finns ju ingen renodlad ekoturismutbildning på högskolenivå så vad kan ni rekommendera förutom fristående kurser i biologi? Kan detta leda till en kombination av naturvård och turism som jag är intresserad av?

Hoppas på svar!
Anna 2008-03-26 01:19

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-03-26
Hej
""Enligt Wikipedia översätter man ekoturism kort och gott med """"ekologisk och ekonomisk turism i kombination. Ekologisk turism är ju form av resande där målet är att skydda naturen och lokalbefolkningens intressen. Många ekoturismresor handlar om djur, natur och lokalbefolkning. Man måste då ha en stor kännedom och kunskap om den del av landet som vill verka i. Det kan ju vara svenska fjällvärlden eller djungeln i sydamerika.""
Det finns ju t ex utbildningar till vildmarksguide etc. På vilket sätt tänker du dig att du vill arbeta? Gudie, starta egen firma vars syfte att anordna ekoturistresor? Jag tror du måste ha det klart för dig innan du bestämmer dig för kurser. Gå in på länlken och läs om ekoturism i Sverige
http://www.naturensbasta.se/ekoturism/index.asp
Hälsningar Chris,www.syoguiden.com

Skriv kommentar: