Till experter, del 2: Värdet av kombination biologi och turism

Hej!

Det jag tänker mig inom ekoturism är inte guidning eller reselederi. Jag har till våren en kandidatexamen i kulturgeografi med inriktning turism och de arbetsområden jag tänker mig är planering, utveckling och analys av ekoturism och naturvård i samspel.

Frågan är bara om det då är mest rätt att fortsätta med turismutbildningen och ta ut en magister eller att specialisera sig genom att ta grundkurser i biologi med inriktning mot naturvård?

Jag har endast två år kvar i studiemedel, är inte intresserad av KY, folkhögskola eller privata utbildningar. Självklart handlar det om framtida arbetsmarknad och att arbetsmarknaden är bred och diverse osäkra faktorer men någon karriärvägledning vore bra för att få mer perspektiv på frågan.

Tacksam för svar!
Anna 2008-03-27 01:19

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-03-28
Hej
Jag vågar inte svara på vilket som är bäst utifrån framtida arbetsmarknad eftersom det här är ett nytt område och efterfrågan på arbetskraft inte är så stort. Men jag kan tänka mig att det kommer att finnas ett behov i framtiden. Mitt råd att spara dina terminer av studielån och försöka hitta ett jobb redan nu inom turism. Efter du har jobbat ett tag kan det vara lättare för dig att se vad du behöver komplettera din utbildning med. Då kanske också det har hänt mer på området ekoturism och vilken kompetens som behövs på arbetsmarknaden inom området.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Sussi 2008-03-28
Jag tror det är bäst för dig att utforska arbetslivet inom turism innan du kan se hur du kan fortsätta din utbildning. En kombination inom biologi och turism kanske inte tar dig dit som du vill komma. Det kanske ky utbildning inom guidning eller reseledarutbildning gör men eftersom du inte är intresserad av det så är nog att utforska arbetslivet det första bästa att göra. Ekoturism är inget stort område och kanske inte behöver någon speciell utbildning, kulturgeografi kan mycket väl räcka. Vad du skriver uppsats om kan också ha betydelse för framtida arbetet, vill du arbeta med ekotursim så kanske det är bra att skriva om det i uppsats.

Skriv kommentar: