Tandsköterska/tandhygienist?

Vad är det för skillnad på tandsköterska och tandhygienist? Jag vet att det är någon skillnad mellan dem, men precis vad det är har jag svårt för.
Sussie 2008-04-22 01:24

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-04-22
Hej
En tandsköterskas främsat uppgift är att assistera tandläkaren vi dbehandling av patienter. Du kan även få göra visa arbetsuppgifter som tandläkarna också gör som t ex ge bedövning, ta röntgenbilder och t o m göra tillfälliga fyllnngar. Man kan också som tandsköterska specialisera sig mot tandreglerering eller operationssköterska.
En tandhygiensit arbetar främst förebyggande. De informerar om hur man förebygger tandsjukdomar på t ex skolor. Om en tandläkare ander att man har bra tänder så kan han rekommenderar patienter att enbart träffa tandhygienister kanske vartanat år och en tandläkare det andra året. Många arbetsuppgifter är detsamma för tandsköterskor och tandhygienister.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Gunilla J 2013-09-11

Får även tandsköterskan vara ute i skolar och informera och göra florsköjning med skolbarn?

Sara Iraj 2014-04-17

Hej!

Jag funderar mycket på vad de är för skillnad mellan tandsköterska, tandhygienist och tandtekniker? Vill börja plugga men kan riktigt inte bestämma mig!

Jag vore tacksam om ni kunde beskriva vilka ämnen man läser och hur många högskole poäng man måste ha samt hur många terminer det tar att bli klar?  

Jag vet inte heller vart man ska söka. 

Tack 

Mvh Sara

Benafsha rajy 2017-10-17

hej! 

Jag går folkhögskola sista året jag skulle fråga om att kan jag söka tandhyganiest med folkhögskolan pöäng snälla vill ha svar så fort som möjligt.

mvh

benafsha rajy

Skriv kommentar: