Juristutbildningen - en bred utbildning?

Tjena,

Är en tjugoårig kille som ska börja läsa fjärde terminen på juristlinjen vid SU. Jag tycker det är helt ok att läsa juridik - inte jättekul precis - men det går an. Helst hade jag läst på ekonomi på HHS om jag hade kommit in. Eftersom jag (oturligt nog) kommit fram till att jag inte är så pass intresserad av juridik att jag skulle vilja arbeta heltid med det efter examen undrar jag vad i övrigt jag kan göra med en juristexamen. Exempelvis kan ju en ingenjör gå ett traineeprogram och få en befattning inom företaget som inte alls har med personens utbildning att göra, t.ex. en maskiningenjör som jobbar som managementkonsult med att kicka folk och styra upp ett företags organisation. Men jag tror de flesta arbetsgivare tror att jurister är för specialiserade på juridik för att anställa dem som t.ex. managementkonsulter enligt exemplet ovan.

Vad jag vill komma till är att jag vore väldigt tacksam för tips om vad jag egentligen kan göra för att få jobb som kanske mer har med ekonomi/management att göra än juridik, som inte är att traggla mig igenom ett civilekonomprogram efter redan ha gått 1,5 år på juristlinjen. Har inte så stor lust att vara fattig student längre än jag måste...

Jättetack för bra tips!
Jakob 2008-07-13 01:33

Kommentarer:


Sussi 2008-08-07
Man kan ju arbeta med handläggning, utredning och en del annat med en juristexamen i ryggen. Så så enformigt är det nog inte. Men det är rättsvetenskap som man blir expert på genom juristprogrammet, så du kommer inte bort från det helt. Juristutbildning är en bra grund om man vill bli t ex konsumentrådgivare.

Skriv kommentar: