Bli smed/möbelsnickare.

Jag gick HR och har jobbat som kock i 2 år nu. Inser att det inte är min grej längre, värdelösa tider och dåligt betalt, stressigt och tungt. Men jag vill ändå jobba med händerna i något hantverk av något slag. Har hittat tre saker jag kan tänka mig att göra.

1. Möbelsnickare
2.Guld/silversmed
3. Trädgårdsmästare

Jag vill börja plugga så tidigt som möjligt. Har insett att börja nu på hösten är lite sent så det får bli i vår jag börjar på mitt nya liv. Har kollar runt i ett par dagar nu och den enda som jag hittat är en Trädgårdsmästarutbildning på två år (KY). Men det är ju tredjehandsvalet och jag har inte hittat några andra vårstarter på de andra utbildningarna.

Även om jag skulle orka vänta i ett helt år till på någon av 1 eller 2, så vill dom flesta skolar ha arbetsprover på saker man har gjort. Men jag har ju inte gjort något i trä sen träsäljöden i nian. Iofs byggde jag en fågelholk i sommras men den är inte mycket att hänga i granenen. Är det någon som har något tips eller råd till mig hur jag ska göra?
Andreas johansson 2008-07-20 01:33

Kommentarer:


Chris Wigh 2008-08-04
Hej
Det finns en grundläggande utbildning på Stenebyskolan. Det krävs arbetsprover men det är teckningar och ritningar. Du kan ju alltid söka
http://www.steneby.se/showPage.asp?PID=600498560&Temp=0
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Sussi 2008-08-04
Folkuniversitetet och andra studieförbund har en del kurser som kan fungera som förberedande inför det stora med att fixa arbetsprover till utbildningar som kräver det. Genom det kan du känna på olika hantverk och så...

Skriv kommentar: