Plugga historia på högskolan!

Hejsan!

Har ni några tips på program om man vill plugga historia? Helst inte konst- och kulturhistoria utan mer intresserad av krigen och liknande. Har funderat på lärarprogrammet för högstadiet/gymnasiet men är nog inte så sugen på att arbete som lärare. Vad finns det mer för yrken om man är intresserad av historia?

Tack!
Anonym 2007-02-27 00:12

Kommentarer:


Anonym 2007-02-28
Hej
Historia ges nästan enbart som kurs om man inte läser ett lärarprogram.Tyvärr är arbete efter studier i historia väldigt begränsade om man inte vill arbeta som lärare eller gå vidare med doktorandstudier.
Men man kan använda historian som en del i en utbildning med annan inriktning. Gå in på länken för tips
http://www.hist.lu.se/hist/undervisning/varfor_lasa.php#arbete
Anonym 2007-02-28
Jag tror det blir svårt att finna en ren historieutbildning som enbart är inriktad på krig och liknande. Kulturhistoriska delar ingår ju i historieämnet. Man kan läsa små kurser inom historia som handlar om krig om man vill det, men vill man bli mer bildad inom historia så får man ta ""hela paketet"".

Det finns lite olika kombinationer av historia och andra ämnen att välja på. Söker man på www.studera.nu så finner man mycket.

Arbetsmarknaden för historieutbildade är inte så bra. Inom museum och annat inom kultursektorn kan man finna yrken för historieintresserade. Men jag tror det är jättestor konkurrens om det.
Anonym 2007-03-01
Det finns militärhistoria där man inriktar sig lite mer på strategierna vid slagen. Tror det går som kurser vid sthlms universitet.

""Men åtminstone i grundkursen har de ungefär samma upplägg som de """"vanliga"""" historiekurserna.""
Men det förekommer en hel del krig inom allmäna historiekurserna med
Anonym 2007-03-20
Det finns kurser i militärhistoria också. Vet att iaf för ett par år sedan fanns det kurser i militärhistoria vid Stockholms universitet i samarbete med Militärhögskolan och deras historielärare.  Vissa moment läste man tillsammans, och vissa på militärhögskolan. Bra och trevlig kurs.  Tror också att den ges som distanskurs ibland.
Kolla lite. Kursen/kurserna finns, fast de ges kanske inte varje år.

Skriv kommentar: