Börsmäklare

hej!

jag har funderar på att bli börsmäklare men kommer inte in på handelshögskolan i stockholm. möjligtivs i göteborg eller uppsala. men är det någon idé att satsa då? efter vad jag förstått så här det ju väldigt hård konkurrens och att i princip alla bra jobb ges till hhs-studenter.

jag undrar även vad man, efter att ha läst t.ex. ekonomprogrammet, kan läsa/göra för att förbättra sina möjligheter att bli framgånsrik inom yrket.

jättetacksam för svar!
Anonym 2007-01-07 00:00

Kommentarer:


Anonym 2007-01-08
Cass Business School i London har bra utbildningar för börsmäklare. Inte speciellt svårt att komma in vad jag har hört, rankad väldigt högt. Kostar visserligen ganska mycket, men möjligheten att ta lån finns ju alltid.

Skriv högskoleprovet kan ju annars vara ett alternativ, eller tenta upp betygen. Copenhagen Business School är annars en riktigt bra skola.
Anonym 2007-01-25
Instämmer med Emma. Tenta upp betygen, gör högskoleprovet eller helst både och. Du måste även ha läst Matte D från och med 2007. Högskoleprovet går att sätta 2.0 om man tränar, köp hem 10 gamla prov, och gör alla hemma på tid - bra träning.

Skriv kommentar: