sjuksköterska

jag undrar vad man behöver ha i snitt på gymnasiebetygen om man ska har någon chans att komma in på en sjuksköterska utbildning? var brukar snittet ligga? var e de lägst? och skiljer de sig mycket?
tack på förhand
Anonym 2007-03-10 00:13

Kommentarer:


Anonym 2007-03-12
Det beror på vilken skola osv. Kolla in den här sidan. http://www.vhs.se/templates/Page.aspx?id=1006 Där kan du se lägsta intagninspoäng för varje utbildning på alla olika universitet och högskolor i sverige.
Anonym 2007-04-24
Jag vill först hänvisa till föregående svargivare, dvs. gå ut på vhs och kontrollera tidigare int poäng. an då få en uppfattning om, huruvida det är någon av utbildningarna som har låga intagningspoäng.

OBS !! Om du är osäker på, om dina poäng räcker- sök då många utbildningsanordnare.  kan alltid vara någon av dem, där poängen går ned mycket långt
och där man vid terminens början, få gå långt ned i reservlistan för att fylla platserna.

Om du vid terminens början elelr strax innan, inte har kommit in, så kan du kontrollera om det finns några lediga platser på någon av sjukskäöterskeutbildningarna i landet. högskolorna brukar ofta annonsera om lediga platser.

""När det gälelr sjuksköterskeutbildningen, så finns det ju så många utbildningsanordnare, att man thycker, att det alltid är någonstans du skulle komma in

Skriv kommentar: