När är man för gammal för att studera på högskola?

Finns det någon maxålder för att söka till universitet och högskolor? Tex att när man passerat 50 så får man inte söka universitet längre. Och vad gör man i så fall om man vid 50 års åldern insett att man är inne på fel yrke men hittat sitt drömyrke i en annan bransh som kräver högskolekompetens?
Laura Johansson 2010-02-08 02:53

Kommentarer:


Sussi 2010-02-09
Det finns inte. Det finns personer som är över 65 år som läser på universitet, ingenting hindrar dem från det. Ingen regel om att man efter en viss ålder inte får söka dit. Men rätten att få studiemedel har en gräns...
Sanna 2010-02-09
Jag tror inte att du kan få studiemedel om du är över 45 år..
Sussi 2010-02-13
Vid 54 år kan man inte få något csn alls, vid 45 år och fram tills dess man är 54 så sjunker antalet veckor man kan ha med csn. Men kan man klara ekonomin utan csn så har man fortfarande rätt att söka in och plugga på högskola och universitet utan någon given ålder som hindrar en.
Agee 2016-05-13

Studera på distans.
När jag var yngre köpte jag en specialistubildning och därefter ett antal certifieringar. Svårigheten med studier utomlands och eller certifieringar är man rätt så bunden till en viss marknad. Nu funderar jag på att ta en Svensk distansutbildning och har passerat både 50 och 55. Jag skrämst inte av det och är fullt medveten om att jag får arbeta heltid och studera all ledig stund för att få fart på studierna.  Jag tycker inte ålder ska begränsa studier, tvärtom kan en del utbildningar vara bra att genomför efter en viss mognad, nu menar inte 50+ men lite mognare i alla fall.

Skriv kommentar: