Juridik-hur stora är mina möjligheter?

Du har säkert fått denna frågan förut, men jag har plötsligt bestämt mig för att göra det jag allra helt vill- nämligen att plugga juridik.
Dock har jag oddsen emot mig. Jag har inte så jätte bra betyg, tror det blev 15,1 i genomsnitt.

Min enda chans är att komma in via högskoleprovet och jag har inte mycket hopp där. Vad är dom genomsnittliga intagningspoängen på juridikprogrammet på samtliga skola? Både vad gäller betyg och intag via högskoleprovet? Vad ska jag sikta efter?

Vet du någon annan juridisk utbildning man kan gå? Jag är intresserad av inriktning brott och straff. Jag vill jobba med rättsliga och juridiska frågor men den utbildningen kanske man kan få ifrån fler ställen? ( tänkte kriminologi men det är nog mest inriktat på polisiärt arbete) Jag gillar att debattera moraliska och svåra frågor- såsom dödsstraff ex. Det hade varit bra om inte juridikprogrammet är den enda utbildningen som leder mig dit jag vill.

Det hade gjort så mycket för mig om du tagit dig tid att svara på mina frågor. Du kanske sitter inne med information som skulle kunna leda mig rätt?

tacksam för svar
JOSEFINA 2010-02-13 02:54

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-02-18
Hej
Lättast är att komma in i Umeå där det hösten -09 var 18,9. Annars ligger samtliga över 19. Jag tycker ändå du ska pröva att skriva högskoleprovet. Där kan det räcka med 1,5 vilket inte är jättesvårt att uppnå. Jag bifogar en länk där du kan se intagningspoängen till de andra orterna.
http://www.vhs.se/sv/Statistik1/
Juristprogrammet på Lunds unviersitet har ett alternativt urval där man först få söka en kurs. De 10 som har bäst resultat blir garanterad en plats på juristprogrammet och 10 får chans att skriva en uppsats som också leder till en plats.
http://www.lu.se/o.o.i.s?id=320&lukas_id=JURF12
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com

Skriv kommentar: