Antagning i Sverige

Hej!

När man har får sitt första antagningsbesked från VHS, kan man då vara antagen till fler än en plats? Det står ju att man högst får tacka ja till 45 p så det måste väl innebära att man kan bli antagen till flera utbildningar? Vår SYV säger dock att man blir man antagen till tex plats nr. 8 så stryks allt som är under det? Jag blir lite förvirrad...
Sara 2010-02-26 02:56

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-02-26
Hej
Du kan bli antagen till flera utbildningar/kurser men kan endast tacka ja till 45 poäng. Om du blir antagen så blir du struken från alla lägre prioriterade alternativ.Därför är det viktigt att priritera rätt redan på ansökan.
Hälsningar Chris,www.syoguiden.com
Marit 2010-03-01
Hej!
Svaret är lite mer komplext än ovan.
Om du är antagen till 45 hp, vilket är max, kan du stå kvar som reserv till ytterligare 165 hp.
En heltids programutbildning räknas som 30 hp och en halvfartsutbildning som 15 hp. Du kan alltså bli antagen till ett heltidsprogram och dessutom 15 hp kurser. Du stryks från lägre prioriterade alternativ när du blivit antagen till 45 hp. Har du inte blivit antagen till 45 hp kan du även stå kvar som reserv till utbildningar efter de poäng du blivit antagen till upp till 45 hp.
Det bästa sättet att se hur du kan svara är att logga in på dina sidor på studera.nu där du automatiskt får reda på om du har tackat ja till för mycket poäng eller ej.
Hälsningar Marit
Julia 2010-03-03
Jag undrar hur man blir intagen? Är det betygen, högskole provet, det ena eller båda? Vore tacksam för svar :)

Skriv kommentar: