Läsa dubbelt?

Hej!

Jag undrar hur mycket man får läsa på högskolenivå? Är det möjligt att kombinera tex läkarstudier med civilekonomprogrammet?

Mvh
Linnéa
Linnéa 2010-03-08 02:58

Kommentarer:


Sussi 2010-03-08
Det finns ingen direkt gräns för hur mycket man får läsa. Du kan t ex läsa något på högskola hela livet, t ex kvällskurs varje termin i X antal år. Inget som säger att du inte får göra det.

Men det finns annat som utgör gräns, t ex hur mycket man får tacka ja till per termin, men det går att komma förbi det. Och så är det gräns för hur många år man kan få studiefinansiering genom csn.

Söker du läkarprogram en termin och civilekonomprogram en annan så går det att läsa båda samtidigt. Det som söks samma termin har studera.nu koll på och då kan man riskera att bli struken om man blir antagen till mer än 45 hp. Men om man söker olika terminer så har ofta studera.nu inte koll... kolla riktigt noga hur du kan kombinera utbildningarna, om du vill läsa det sam samtidigt. Det finns t ex moment som är obligatoriska och att inte dyka upp där ger extrauppgifter att göra eller att man får göra det nästa gång kursen ges om det är ett moment som inte går att komplettera på annat sätt, t ex färdighetstester/färdighetsprov...   

Menar du att läsa de två programmen efter varandra? Det får man... men du får inte csn för det om du använt allt du har rätt till... men du kan söka till programmen och läsa det, men då kanske med eget sätt att finansiera studierna när csn inte längre finns.

Skriv kommentar: