Antropologi

Hej!
Jag vill blir rättsantropolog, men alla utbildningar jag kan hitta angående antropologi är kultur- eller socialantropologi, vilket jag inte alls är intresserad av. Jag undrar helt enkelt vart jag kan studera för att kunna bli rättsantropolog? Väldigt tacksam för svar.
Mia 2010-04-06 03:02

Kommentarer:


Sss 2010-04-07
Det finns ingen sådan utbildning i Sverige. Men testa att söka på utbildningar inom osteologi eller masterprogram där forensisk vetenskap ingår. Osteologi är läran om ben och forensisk vetenskap har moment som passar i rättssammanhang
... 2010-07-10
Jag vill också bli rättsantropolog men jag undrar vad man ska läsa under gymnasiet, skulle vara tacksam för svar.
- 2014-01-09

Jag har samma problem. Jag tror inte att det finns så många utbildningar inom rättsantropologi i Sverige(socialantropologi är vanligare).

Jag ska söka till ett gymnasium och har ingen aning vilken linje som passar med rättsantropologi.

Em 2014-06-25

Jag funderar också på detta. Du verkar behöva otroligt många utbildningar vilket tyder på ca 8-10 år universitet. Gällande gymnasiet så är naturvetenskap en bra linje för rättsantropologi.

Astrid 2015-06-24

Jag är sydafrikanska socialantropolog och ni kan specialisierar er som rättsantropolog i Masters nivå. Rättsantropologi, miljöantropologi, politiskantropologi, ekonomiskantropologi är alla subspecialisering i socialantropologi.

Skriv kommentar: