Vidareutbildning/Påbyggnad Socionom

Hej! Jag läser sista året på socionomprogrammet, och vill jättegärna forsätta studera efter det. Jag har alltid velat arbeta hos polisen men vill inte söka programmet då jag vet att det är en lång process att komma in på PH. Finns det inget sätt man kan komplettera socionomutbildningen och få jobb hos polisen? Jag är intresserad av alla sorts jobb inom polisen. Utredare, handläggare osv.

Jag undrar även vilka kurser man kan läsa för att få större chans att kunna jobba inom migrationsverket? Kurser på distans eller i Sthlm.

En sista fråga är vilka fler påbyggnadsutbildningar finns det förutom psykoterapeut för den vägen blir så otroligt lång. Drogterapeut tex?

Tack så jätte mycket på förhand!
Sanna 2010-08-10 03:15

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-08-11
Hej
Det finns vissa jobb inom polisen som inte kräver grundutbildnign som polis t ex handläggare. Där krävs inte någon speciell utbildning utan mer färdigheter och förmågor. Kolla länken vilka ledig ajobb som finns och vad som krävs
http://www.polisen.se/Aktuellt/Lediga-jobb/
Likdant med migrationsverket.
http://www.migrationsverket.se/info/440.html
Om du vil jobba mer terapeutiskt så kan du söka dig till arbeten som t ex kurator inom skola eller sjukvården. Där räcker det med din socionoexamen. Någon utbildning till drogterapeut finns inte men det fins inget som hindrar att du arbetar med missbrukarvård.
Hälsningar Chris,www.syoguiden.com

Skriv kommentar: