Barnskötarutbildning

Hej! Jag undrar hur det skulle se ut för mig att plugga till barnskötare. Har en helt annan utbildning men det enda jag jobbat med är just barn. Har 6års erfarenhet av arbete inom barnomsorgen. Och det är inte allför lätt att få längre vikariat utan utbildning så jag funderar på att kanske plugga. Men det jag undrar är, finns det någon kortare utbildning för mig som har så lång erfarenhet? /Veronica
Anonym 2007-01-10 00:01

Kommentarer:


Anonym 2007-01-10
Det finns barnskötarutbildning inom Kommunal Vuxenutbildning http://www3.skolverket.se/ki03/front.aspx?sprak=SV&ar=0607&infotyp=15&skolform=32&id=4426&extraId=0
""I teorin kan man """"validera"""" tidigare kundkaper och därmed förkorta utbildningen. Om det går i praktiken vet jag inte.""

Flera kommuner anställer numera i första hand förskollärare, och då gäller högskolans lärarprogram.

Det fanns en satsning som hette SÄL (Särskild lärarutbildning) för yrkesverksamma utan utbildning, men vad jag vet är den på väg att upphöra, och gäller inte förskollärare längre.
Sanna 2011-03-31

Du jag har barnskötarutbilning och arbetade i 3 år som vikarie men sedan när jag väl blev färdiglasad så var det tack och hej från kommunen och arbetsgivaren. De hade ingen nytta av mig sa dom när det var dax att tillsvidareanställning. De bara ljuger för dig de vill bara ha förskollärare nu med den nya skolan som de säger  Så nu går jag arbetslös och får inga jobb. Så tänk på vad du ger dig in på innan du sätter dig på skolbänken för det kostar pengar. Jag gick en sådan eftergymnasial utbilning för jag ville jobba med annat än vården. Så nu tar de in vikarie som inte äns har utbildning för då behöver de inte vara rädda för att anställa dem, de har ju ingen utbildning säger kommunen, så låt dig inte luras, för jag blev det med stora mått, och du facket gör ingenting när det väl gäller. Lite tips från en som verkligen känner sig lurad och utnyttjad. MVH Sanna

Bettan 2011-11-02

Annonym...Jag har jobbat i köket för nästan 10 årstid o uppsag sen anställer mig igen.Men jag tröttnar på att jpbba i köket och vill utbilda mig till barnskötare.i botten är jag egenligen lärare från mitt hemland men det räknas inte här i Sverige.och även har förtrörande fast job men vill sluta för att jag vill göra något annnat.Vad skall jag göra och vill gärna läsa som barnskötare ...Är det klok att göra så eller stanna o må da,åligt.?jag behöver råd från någon...Tack.

Prncss 2011-11-02

Annonym...Jag har jobbat i köket för nästan 10 årstid o uppsag sen anställer mig igen.Men jag tröttnar på att jpbba i köket och vill utbilda mig till barnskötare.i botten är jag egenligen lärare från mitt hemland men det räknas inte här i Sverige.och även har förtrörande fast job men vill sluta för att jag vill göra något annnat.Vad skall jag göra och vill gärna läsa som barnskötare ...Är det klok att göra så eller stanna o må da,åligt.?Hur jag ska börja med?och vwm skall jag prata med jag en med facket i 15 år.

ASLI KUBRA GUDMUNDSSON 2012-11-14

Hej! jag heter Kubra, Jag pluggar svenska  nu på SFI sista klass jag vill jobba på dagis Turkiska MådersmålSvenska (bättre och jag klarar mig på språket) Jag är 19 år gammal och födde och bor i Sverige 3 månader men förra året jag stannade i Sverige 7 månader..Jag är noggrann och är en öppet person,iderik,social.Jag kan jobba både självständigt och i grupp.Jag är intresserat av att jobba med er och att bli en god representant .På fritiden tycker jag om att läsaböcker och intresserad av svenska.jag går på svenska skolan.Jag hoppas att jag väckt ert intresse och ser fram mot ett personligt möte där kan jag berätta mer om mig själv.


Med Vänliga Hälsningar


ASLI KUBRA GUDMUNDSSON

 

Skriv kommentar: