Sjuksköterska

Hej! Jag funderar på att plugga vidare till sjuksköterska efter min student. Antagningspoängen för Hp på mälardalens högskola är 1,3 vilken jag inte vet om jag klara på andra försöket. Medans andra omkringliggande städer som Örebro har 0,8. Är det möjligt att läsa en termen i Örebro om man kommer in där, och sedan  byta till Västerås? eller är det bättre att göra Hp tills man kommer in?det är ju förstås inte säkert att det är så högt vid nästa antagning men jag kan tänka mig det. Vad tror du? jag vill helst inte pendla...
Anonym 2007-01-10 00:01

Kommentarer:


Anonym 2007-01-10
Att tro sig om att kunna byta ort efter en termin är en chansning, med möjligen högre odds än Bingolotto, men ändå. Naturligtvis söker du Västerås i första hand och Örebro i andra. Om det händer som du befarar så skulle jag vid den tidpunkten kontakta studievägledningen i Västerås för att ställa den fråga du ställer här på syoforum. Jag skulle nog också fundera över mitt livs mål - är det att bo kvar i Västerås utan utbildning eller att flytta/pendla till Örebro och få den utbildning jag vill. Du har inte alls berättat om dina argument för att vilja vara kvar - det kan naturligtvis finnas massor av orsaker som jag inte känner till och därför går det inte att ge något konkret råd. Men du kanske inte bara ska se flytten/pendlingen som ett hinder utan varför inte som en möjlighet?
Anonym 2007-01-11
Jag vet inte hur det ser ut på de olika sjuksköterske-linjerna runt om i landet, är de uppbyggda på samma sätt? I så fall kanske du kan börja i Örebro, fortsätta skriva HP och när du sedan kommer in tillgodoräkna dig den tid du läst i Örebro.. Detta kan medföra att man måste läsa kanske en termin extra eller liknande.. Men ta kontakt med SYO på Västerås som Ingemar skrev och hör efter hur det ser ut med möjligheten till byte samt tillgodoräkning..

Skriv kommentar: