Skillnaden på utbildning i Lund och Uppsala?

Hej
Kan någon vänlig själ förklara för mig vad det är för skillnad mellan Pol. Mag. utbildningen i Lund och Pol. Mag. utbildningen i Uppsala? Varför är det mycket, mycket svårare att komma in på Pol. Mag. i Uppsala jämfört med Lund? Är det bättre kvalité på utb. i Uppsala?
Tack på förhand!
Mvh/
""En """"prospective student""""""
Anonym 2007-01-11 00:02

Kommentarer:


Anonym 2007-01-12
Såvitt jag vet så baseras antagningspoäng och sånt (tror du menar det när du säger ""svårt att komma in"", att det är höga poäng för att komma in) på antal sökande i förhållande till antal platser, det sker alltså ett urval bland de sökande. Det som den sist antagne hade är det som syns i statistiken. Om populariteten i Uppsala beror på bättre kvalité är nog svårt att svara på. Kanske är stan som lockar mer.
Anonym 2007-01-13
Givetvis beror antagningspoängen på hur många sökande den specifika utbildningen har. Uppsala Universitet är enkelt mer populärt än Lunds universitet. För det första har universitet i sig avsevärt mycket bättre anseende än Lunds. Dessutom har Uppsala som stad väldigt gott rykte och att den ligger nära huvudstaden skadar ju inte direkt. Jag skulle misstänka att kvaliteten på undervisningen är något bättre i Uppsala än i Lund men det är egentligen bara vilda spekuleringar från min sida.
Sammanfattningsvis hade jag utan tvekan valt (och kommer så att göra) Uppsala före Lund.
Anonym 2007-01-17
Har man som Pol Mag. student i Uppsala bättre möjligheter till praktik och arbete på statlig förvaltning, t.ex UD eller ngt annat departement?
Anonym 2007-01-20
Som student pa ett topp 10 universitet i varlden i utlandet, kan jag, utan tvekan, saga att jag skulle valt Lund. Lund och LTH har forvanansvart bra anseende, och ar, tillsammans med Chalmers, KTH, och Karolinska Institutet (obv. inte aktuellt som teknisk hogskola). Uppsala ar totalt okant om man kommer utanfor Sverige - tro mig! Dessutom ar Lund en trevlig studentstad, vilket sakert Uppsala ar ocksa. Hehe, antar att jag kommer fa en snyting av lite Uppsalastudenter nu da ;) Och forresten, om du vill jobba endast i Sverige, sa har det anda ingen som helst betydelse.
Anonym 2007-01-20
Av nagon anledning sa tittade jag pa ditt namn ""Caltech"" sa antog jag att du skulle studera nagot tekniskt :) Sorry....aja, det som jag sa galler dock fortfarande. Good Luck!

Skriv kommentar: