CAD + mikrodatorprogrammering = vilket yrke?

Hej! (jag postar igen eftersom det förra inlägget av ngn anledning inte visas bland de senaste, men däremot trådar som inte varit aktiva sedan februari visas)


Jag tycket det är kul att göra 3D-modeller, t.ex. CAD (Computer Aided Design) i program som AutoCAD och SolidWorks och liknande.


Jag har också läst kursen Mikrodatorteknik på gymnasienivå (2005) där vi fick konstruera enchipsdatorer med t.ex. dioder och tryckknappar som kunde programmeras så att olika knappar och switchar fick dioderna att lysa i en viss takt eller ordning. Vi fick göra allt från att rita kopplingsdiagram till att löda ihop komponenterna och programmera PIC:arna. Jag gillade att man fick vara med i hela processen och inte "bara rita kopplingsdiagram" eller "bara skriva själva programmet".


Vilken typ av yrke och/eller utbildning skulle kunna innefatta både att bygga/programmera kretsar och att göra CAD-modeller? Jag har läst matte A-E plus fysik B. Har jobbat i några år nu eftersom jag inte lyckats klura ut vilken utbildning jag vill gå men jag gillar att lära mig nya saker, speciellt inom teknik. Jag vill helst inte gå en utbildning där man bara fördjupar sig i mjukvaruprogrammering utan jag skulle hellre kombinera mjukvara med både hårdvara och 3D-modellering.

Anonym 2013-04-11 10:38

Kommentarer:


Chris Wigh 2013-04-11

Hej

Det finns många utbildning både inom högskolan och Yrkeshögskolan. Om du går in på www.valjit.se kan du läsa dig till vilket yrke och vilken utbildning som passar dig utifrån dina önskemål och intressen.DÄr finns också samlat alla utbildningar nom data/it i Sverige.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar:

Taggar: civilingenjör