Ekonom

Vilken linje och inriktning måste man ha gått för att få behörighet till ekonom och civilekonom, har samma fråga angående ett flertal andra utbildningar, finns det någon lista med det här

Väldigt Tacksam för svar
Anonym 2007-01-13 00:02

Kommentarer:


Anonym 2007-01-13
Det handlar inte om att ha gått ett visst program med en särskild inriktning. Det som krävs för att bli behörig är att du läst vissa ämnen på gymnasiet. Det handlar förmodligen inte om fler än ett par, tre stycken. Matematik C vet jag ingår.

Kolla ordentligt genom att gå in på hemsidan för vilket universitet som helst - exempelvis www.su.se - och klicka dig fram till civilekonom.

För att bli antagen ska du ha poängen som fodras också. Råkar ha adressen till antagningsstatistik för civilekonomutbildningen vid Handelshögskolan i Göteborg:
http://www.hgu.gu.se/item.aspx?id=3089

Lycka till
Anonym 2007-01-14
Jag får väl kanske tillägga att du först och främst måste vara behörig att söka till högskolan överhvudtaget, vilket du blir genom att erhålla ett slutbetyg från ett gymnasieprogram. Vilket gymnasieprogram det är däremot, har ingen betydelse så länge du då läst vissa särskilda kurser som krävs för utbildningen ifråga (som ex. Matte C som jag nämnde).
Anonym 2007-01-25
antagningsstatistk finns på VHS.

Handelshögskolan i Stockholm kräver:

VG i Matte, Svenska, Engelska, Historia, Samhällskunskap samt grundläggande behörighet.

Dessutom krävs ett relativt högt betygssnitt/högskoleprovsresultat. (2006 var det 20.0/19.9)

Skriv kommentar: