Studier och tillgodoräkna kurser

Hej,

jag studerar civilekonomprogrammet på linneuniversitetet i växjö. Nu funderar jag skarpt på om att istället läsa till fastighetsmäklare genom fristående kurser för att sedan ansöka om licens/registrering som fastighetsmäklare. Problemet är nu att jag vet inte om vissa kurser som jag redan läst genom det programmet jag läser nu, kan tillgodoräknas till de kurser som det är krav på för att bli fastighetsmäklare.

Kurserna som jag läst är och funderar på om jag kan tillgodoräkna:
Civilrätt 15hp, 1RV821 (HT14)
Ekonomi 30hp, 1FE855 (VT14), 1FE870 (HT14)
Skatterätt 15hp, 1RV841 (HT15)
Nationalekonomi 30hp, 1NA821 (HT13), 1NA830 (VT15)

Slutligen: Kan jag tillgodoräkna dessa kurser i min fastighetsmäklarutbildning?, och räknas mina kurser i nationalekonomi som den fördjupning som krävs?

Jag hoppas ni kan hjälpa mig undersöka detta då jag har sökt och sökt men inte fått den hjälp jag hoppats på.

Länk till utbildningskraven:
http://www.fmi.se/faktablad-om-utbildningskrav

Länk till LNU kursplaner:
http://lnu.se/student/kursplaner

Tack på förhand

MVH Niklas

Niklas 2016-01-16 16:39

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-01-17

Hej
Det är institutionen som har utbildnigen till Fastighetsmäklar som avgör om du får tillgodoräkna dig något från tidigare studier. Du måste först bli antagen och när du börjat kan ansökan om tillgodoräkning av tidigare studier. Ofta kan man inte få något förhandsbesked utan man måste först komma in på utbildningen. Det är ofta lärarna på utbildningen som kan avgöra detta och det kan också vara at man kan tillgodoräkna dig delar av vissa kurser.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: