PA-programmet eller Socionomprogrammet?

Hej!

Jag ska söka högskola/universitet till hösten men vet inte vad jag egentligen vill läsa. Jag skulle helst av allt vilja bli djursjukskötare men jag har inte rätt behörighet och inte heller tillräckligt höga antagningspoäng. Plan B blir då att jobba med människor, men då kommer frågan: hur?

Vad är de största skillnaderna på ett Personalvetar-program och ett socionomprogram? Vart kan jag jobba som färdigutbildad socionom och vilket jobb kan man klättra mest på karriärstegen?

Jag vill i framtiden ha ett jobb där man ständigt utvecklas och inte gör samma sak varje dag. Jag vill inte heller jobba med personer som till exempel lever med alkohol- eller drogmissbruk.

Vad bör jag välja? Finns det någon annan utbildning som kan passa? Kanske med djur? Jag har inte läst Ma3b eller Naturkunskap 2.

Tack på förhand!!

/Olivia

Olivia 2016-01-19 13:43

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-01-20

Hej
Det är skillnad på personalvetare och socionom. Som personalvetare är du expert på personalfrågor. Du kan exempelvis arbeta inom både offentlig sktor och privata företag med personfrågor, rekryterg etc. Som socionom arbetar du i regel med personer som behöver stöd och hjälp som t e x på en socialförvaltning, som skolkurator etc. Båda dessa yrken är breda och det finns många olika slags arbetsuppgifter man kan arbeta med. Är du osäker så boka en tid med en studievägledare
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: