Känns omöjligt

Är väldigt sugen på att läsa till socionom. Läget är så att min pojkvän flyttat till Stockholm för att plugga och jag skulle vela hänga med och göra detsamma eller eventuellt jobba, men i och med att det är så svårt att hitta jobb så kikar jag på utbildning istället. Dock könns det himla omöjligt att komma in någonstanns då alla intagningar ligger runt 19 poäng och jag har inte så bra betyg för att komma upp i dem krokarna. 

Har även kollat på yrkesutbildningar men de flesta kostar vilket inte är något för mig. Då börjar jag istället släppa socionom och bara kolla vilken utbildning som helst men då kostar även dem. 

Har du något tips för min situation?

Mvh Annika

Annika 2016-01-29 09:00

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-01-31

Hej
DU kan ju skriva högskoleprovet för att öka dina chanser att komma ni. Sista ansökningsdag öfr våren sprov är 15 februari och det provresultatet kommer in til hösten antagning.
Du kan även koll Yrkeshögskolan utbildningar. De kostar inget. Du hittar dem på www.yrkeshogskolan.se.
Utbildningsval/yrkesval är ett av de viktiagste valen man gör så jag tycke rinte de tär någon bra idé att söka vad som helst. Det finns dessutom många kurser/program på högskolan som inte kräver så höga poäng. Du kan ju sätta ihop en kandidatexamen med kurser du själv väljer.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: