Frågor ang. fil kand. i psykologi och beteendevetare

Hej. Jag undrar hur det går till om jag vill läsa till beteendevetare genom att läsa psykologi först och sedan välja till kurser. Vad heter de psykologi kurserna på 90hp som man läser först? är det 1,2,3? 

vad är skillnaden på att läsa sociologi och psykologi? vad skiljer det när man ska söka jobb senare?

Hur ser det ut när jag ska välja de övriga 90hp för att bli beteendevetare? Finns det vissa kurser man måste ha med och hur kan jag få reda på vilka kurser som behövs för de jobb jag vill söka?

tacksam för alla svar 

Sofia 2016-01-31 16:20

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-02-01

Hej
Namn på kurserna heter olika beroende på vilken högskola du söker till t ex A,B etc, eller på poäng 1-30 hp, 31-60 hp etc
Sociologi och Psykolgi är två olika ämnen så det är kanske bra att läsa vad det är på högskolan hemsida. Du kan gå in på en högskola som erbjuder ett kandidatprogram inom beteendevetenskap för att se innehållet. Det kan även innhålla pedagogik, kriminologi. Innehållet beror på vilken typ av jobb du vill söka efter utbildningen. Det bästa är om du kan boka tid med en studievägledare på institutionen så din examen blir gångbar på arbetsmarknden
Hälsningar Chris
Hälsningar Chris

Nilo 2016-09-10

hej hej! 

Jag är i slutspurten av mina studier inom internationella relationer och tar examen i fil.kand. Jag har börjat intressera mig väldigt mycket för beteendevetenskap och undrar då om hur jag kan komplettera det med min nuvarande utbildning. Måste Jag gå hela tre års beteendevetenskap utbildning eller kan jag göra det på annat sätt? Jag har alltid velat jobba med människor och alla intressanta jobb som finns där ute är inom socionom utbildning eller beteendev. 

Tacksam för svar! 

Skriv kommentar: