Speciell kvot

Hej!

Min vän kom in på läkarlinjen via en speciell kvot. Hon hade inte toppbetyg men kom in via en kvot för elever som varit borta mycket under sin gymnasietid pga av speciell anledning som till exempel sjukdom, som var hennes fall då hon fått opereras i andra städe osv vilket gjort att hon tvingats vara borta, och detta påverkade så klart hennes betyg. Hon ringde universitet och skicka ett personligt brev och kom in. 

Jag undrar om denna kvot, eller liknande, finns för psykologprogrammet i Göteborg. Jag har också haft problem med hälsan under gymnasietiden vilket gjort att jag varit tvungen att va borta mer än jag velat, och har inte de betygen jag behöver (även om jag har bra betyg). Känner ni till denna kvot, och hur man söker in via den?

Tacksam för svar,

Karin

Karin Havert 2016-02-06 23:03

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-02-07

Hej
Det finns ingen särskild kvot för detta som man kan söka i men man kan åberopa särskilda skäl och man måte ha t e x läkarintyg och dyl. Det är väldigt svårt att komma in på förtur med hänsyn till särskilsa skäl. Om du går in på länken kan du läsa mer om det
http://utbildning.gu.se/anmalanochantagning/urvalet
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: