Betyg

Hej

Min dotter Ebba Alkehag 960701 är just nu i USA och arbetar som Aupair. Hon har även gått ett par kurser där. Nu har hon bett mig att fråga hur hon skall gå till väga. Hon gick Samhällsvetenskapling linje i Göteborg och åkte direkt till USA efter det. Hon vill söka Jurist utbildningen när hon kommer hem men undrar vad som krävs.

Hon fick ihop 2,5 meritpoäng. Tror hon hamnade på runt 20,1 totalt i betyg. Inräknat i hennes ämne har hon läst juridik 1 och kriminologi 1. Räknas dessa?

Det ända ämnet som hon hade under B är idrott (D) och engelsska (D-C) eftersom hon läste tre olika stadier av engelska. Är det engelska hon behöver läsa upp? Bllir lättare nu när han varit i USA ett år.

Hon har även gjort högskoleprovet två gånger.

Hennes betyg finns om ni behöver se dom. Hoppas att ni kan hjälpa henne med att svara. Det betyder mkt för henne att få veta redan nu hur och vad hon skall söka när hon kommer tillbaka till Sverige i Oktober.

Jag är hennes mamma som skriver då det är svårt för henne att vara uppkoppplad på internet.

Tack på förhand

Med vänlig hälsning

Eva Alkehag

 

 

Eva Alkehag 2016-02-16 12:25

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-02-18

Hej
Om hon inte har betyg så det räcker så finns bara det två saker hon kan göra; skriva högskoleprovet och höja betyg. Juridik 1 och kriminologi 1 räknas med om de inte är utökade kurser men hon får inga extrapoäng för dessa.Hon kan höja betyg genom att göra prövning inom vuxenutbildningen.
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: