Psykologidrömmen

Hej! 
Min dröm är att bli psykolog, men mina poäng ligger på (BIEX 20.42) och jag kommer tyvärr därför inte in på en psykologutbildning någonstans. 2017 slås ju MVG och A-betygs kvotgrupper ihop och då blir det ändå mer omöjligt för mig att komma in någonstans och jag tror inte att jag hinner plugga upp mina betyg innan 2017. Ihopslagningen gör mig otroligt stressad då jag känner att jag måste välja min utbildning till hösten 2016, gör jag det senare så kommer jag inte in känns det som.. HP är inget alternativ för mig då jag är lika bra som en fiskmås på matematik.

Jag är otroligt intresserad utav människor, hur vi tänker, kommunicerar och vill gärna förstå varför vi gör som vi gör.

Jag har varit inne på att läsa till socionom för att senare lägga till psykoterapeut-utbildningen men jag vet inte riktigt om det går till så. Även personalvetare även fast det är mindre psykologi.

Jag vore väldigt tacksam för råd då jag är väldigt förvirrad och stressad.. Finns det fler alternativ? Utbildningar? Vägar?
Tack på förhand!

Mvh,
Ellen

Ellen 2016-02-21 14:48

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-02-23

Hej
Det är svårt att ge studievägledning i detta forum. Det bästa är om du kan boka en tid med en studievägledare antingen inom vuxenutbildningen eller på högskolan. Läser du till Socionom så måste du gå en utbildning(steg 1) innan du kan söka Psykoterapeutprogrammet som leder till legitimerad Psykoterapeut
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: