tidigare misslyckade högskolestudier, spelar det någon roll?

jag har sökt in till en civilekonomiutbildning som startar nu i höst och jag har ett ganska bra högskoleprovresultat på 1.3 vilket är högre än vad som brukar krävas för att komme in på just denna utbildning.

Grejen är den att jag har en historia av misslyckade högskoleutbildningar då jag har hoppat av 2 datorutbildningar på universitetsnivå pga att jag experimenterade och kom fram till att det inte var min grej med IT. Jag har även gått ett år på civilekonomi tidigare(samma utbildning som jag nu vill in på) och sumpade den ganska hårt (tog ca hälften av poängen jag läste) på grund av att jag led utav tvångstankar och tvångssyndrom.

Jag har mnu fått behandling för dessa problem under 2 års tid och skulle mycket gjärna villa ha en chans till att ta mig genom civilekonomiprogrammet  då jag känner att det är vad jag vill göra med mitt liv. JAg är mycket motiverad och får jag chancen kommer jag inte att misslyckas igen, det är jag övertygad om. Min fråga är om det finns någon risk att dom som håller i antagningen tittar på min historia och sållar bort mig. Dom kanske tänker att "nä han har ju misslyckats förut" och inte ger mig en chans till. 

Så helt enkelt, gör tidigare misslyckade universitetsutbildningar att man får lägre chans att ta sig in på en universitetsutbildning?

Lars 2016-05-10 14:42

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-05-13

Hej
Det är inget man tar hänsyn till vid antagningen
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: