Djurskyddsinspektör

hej! 

Jag har insett att jag vill bli djurskyddsinspektör och har lite frågor; är det svårt att komma in på etologi och djurskydds utbildningen på SLU? Även om man uppfyller kraven? Jag är utbildad djurvårdare och ska även studera djursjukvård utomlands snart. Med de utbildningarna och massa erfarenhet från volontärarbete & praktik är det lättare att komma in då? 

Jag läste till djurvårdare på Djurgymnasiet i Sthlm. Läste aldrig naturkunskap B eller biologi B men fick veta att andra kurser vi läste kompletterade naturkunskap B. Såsom växt och djurliv, etologi, kretslopp, djurskydd, mikrobiologi och genetik, arbetsliv naturbruk, praktisk specialisering inom djurvård, ekologi osv. Stämmer detta? Jag undrar även om det är möjligt att arbeta som djurinspektör utomlands om man läst utbildningen i Sverige? Använder man mycket matematik när man arbetar som djurskyddsinspektör? 

Mvh, 

Rosanna

Rosanna 2016-05-15 16:04

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-05-17

Hej
I urvalsgrupp BI var det hösten 2015 17,87 och 1,25 på högskoleprovet.
Viisa kurser från Naturbruksprogrammet kan ersätta Naturkunskap 2. Di hittar dessa om du går in på länken
Om du kan jobba utomlands kan jag inte svara på men jag tror det är svårt eftersom det är olika regeler för djurskydd i olika länder
https://bedomningshandboken.uhr.se/Svenska/Behorigheter/Tabell-for-behorighetsbedomning/Naturkunskap/
hälsningar Chris

Skriv kommentar: