Veterinär

Hej! Jag drömmer om att bli veterinär, men kom som reserv i sverige och kommer inte komma in. Hur söker man in i Norge? Har kollat på deras hemsida men blir bara förvirrad...var kan man också räkna ut sitt betyg?

Caroline 2016-07-12 17:33

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-07-24

Hej!

Ledsen att svaret har dröjt.

Här kan du få mer tips om studier, antagning etc i Norge som kanske underlättar lite: http://studera.nu/studera-utomlands/vart-kan-jag-aka/lander-a-o/norge/

Här kan du räkna ut dina betyg: http://www.studentum.se/raekna_ut_ditt_snittbetyg__d4766.html

Återkom gärna om du har ytterligare frågor, lycka till och ha en fortsatt fin helg!

 

Vänliga hälsningar,

Mikaela Aare

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Caroline Korsfeldt 2016-07-25

Hej!

Tack för att du svarade, jag har några frågor till om du skulle vilja besvara dem :).

 

 Mitt andra alternativ (som jag kom in på) var medicinsk teknik i Linköping, och mitt första alternativ var veterinär som jag inte kan tänka mig passa mig bättre. Jag blev som sagt reserv till veterinär. Mina frågor är:

- Nu när jag börjar medicinsk teknik för att testa och se om det är något som jag förväntat mig, kan jag tillgodose mig de meriter jag får där när jag söker in till veterinär nästa år? Alltså är det ett nyttigt program att gå som kan hjälpa mig att komma in till nästa ansökan?

- Jag har hört att vissa folkhögskolor har två(?) platser till veterinärprogrammet, så om man läser en kurs där med goda betyg kan man kanske komma in på det viset. Är detta möjligt? Vet du i så fall vilka folkhögskolor och vilka kurser man kan gå för att maximera sina chanser att komma in på veterinär?

Tacksam för svar och/eller ytterligare möjligheter att nå mitt mål.

Varma hälsningar, Caroline Korsfeldt

Skriv kommentar: