Får inte söka om kurs efter avbrott?

Hej!

Jag var antagen på en kurs härom året, påbörjade den men fick jobb på heltid, så jag meddelade att jag blev tvingad att avbryta kursen. Jag tänkte att jag kunde läsa den nästa gång den gavs istället. Alltså söka den på nytt, ny antagning osv.

Men det gick inte! Jag fick beskeded att man inte får läsa om kurser om man avbryter dem, inte så länge inte själva kurskoden ändras. Det var på Högskolan i Kristianstad. Blev väldigt förvånad. Funkar det så överallt?

Det känns lite trist för att jag prioriterade ett jobb just då som krävde absolut 100% av mig. Men det var en tidsbegränsad anställning, så jag trodde jag skulle kunna gå den där kursen senare...

Anna 2016-07-28 21:36

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-01

Hej!

Kikade på högskolans egen hemsida och hittade följande om studieavbrott:

 

"Vad gör jag om jag behöver avbryta mina studier?
Studieavbrott innebär att du avsäger dig din plats. Om du avbryter dina studier får du bara återkomma till utbildningen i mån av plats."

Detta hittade jag på Högskolan i Skövdes hemsida:

"Om avbrottet gjorts inom tre veckor från kursstart (och du inte har tagit några poäng) räknas det som ett tidigt avbrott och du kan söka kursen igen i konkurrens med andra sökande.

Om avbrottet gjorts mer än tre veckor efter kursstart kan du inte söka kursen igen. I mån av plats kan du omregistrera dig på kursen genom att kontakta antagningen." http://www.his.se/Ar-student/registrering/Studieavbrott/

Kan det vara så i ditt fall att du avbröt kursen efter mer än tre veckor? Då kanske det påverkar din framtida ansökan.

Lycka till och ha en fortsatt fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela Aare

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Anna 2016-08-07

Hej!

Jo, det stämmer, avbrottet var efter 3 veckor.

Det konstiga är att det inte verkar gå att få omregistrera sig. Jag talade med de som ansvarade för kursen, och svaret jag fick var inte att det var i mån av plats, utan att kursen måste byta kurskod för att man ska få gå om den om man hoppat av (!). 

Känns nästan som att man blir bannlyst om man avbryter...

Tack för ditt svar iaf! :)

/Anna

Skriv kommentar: