Apotekarprogrammet

Hej! Jag har en fråga om apotekarprogrammet samt receptarieprogrammet. När man fått receptarieexamen vet jag att man kan ta magisterexamen och plugga upp till apotekare. Min fråga är då, varför är man inte legitimerad receptarie efter 3e året på apotekarprogrammet? Jag menar, om jag känner för att sluta efter det tredje året på apotekarprogrammet, är man inte legitimerad något alls? 

Sheida 2016-08-03 20:39

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-16

Hej!

 

Ledsen att svaret har dröjt.

 

Både receptarie och apotekare är legitimationsskyddade yrkestitlar vilket innebär att man måste ha fullgjort respektive utbildning för att kunna ansöka om legitimation hos Socialstyrelsen.

 

Precis som du skriver kan man efter fullständig receptarieutbildning läsa till apotekare på avancerad nivå.

 

Kunskaperna man får inom respektive utbildning berör samma ämnen men olika djupt. Du kan läsa mer om skillnaderna här: http://www.sverigesfarmaceuter.se/blifarmaceut/Skillanden-pa-apotekare-och-receptarie/

 

De första tre åren läser apotekar- och receptariestudenterna tillsammans. Om man antas till Apotekarprogrammet är det alltså möjligt att efter tre års studier ta ut en receptarieexamen. Om man fortsätter de två sista åren kan man ta ut en apotekarexamen.

Lycka till och ha en fortsatt fin vecka!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande studie-och yrkesvägledare

 

Skriv kommentar: