Program som kräver Naturkunskap 2

Hejsan! Jag har en fråga som gäller Naturkunskap 2. Jag tänker ansöka till tandhygienist programmet till våren, men enligt programmet så kräver det matte2c, samhällkunskap 1b och naturkunskap 2. Men jag har inte läst nturkunskap tidigare så jag har inte ens NA1b, och Vuxutbildning ansvarare sa att jag måste har läst NA1b innan för att få läsa NA2 men jag har ont om tid. Just nu läser jag snabb på NA1b på distans men jag hinner endå inte med att plugga NA2 efter som för vårttermin så blrjar de kontrollera studenter ansöka från Ocktober-November, och om jag kan komma in på NA2kursen så börjar kursen 31aOcktober. 

Men jag har tittat genom lite på nättet att man kan ersätta NA2 med Kemi 1 och Fysik 1a. Stämmer det? Om jag har fått godkänt på de så slipper jag plugga NA2 även på programmet Särskild behörighet stå det bara NATURKUNSKAP 2 ingen parentes "kan ersätta med Kemi 1 och Fysik1a?!

Linn 2016-08-12 11:20

Kommentarer:


MikaelaAare SYV 2016-08-20

Hej!

Ledsen att svaret har dröjt.

Precis som du skriver kan Naturkunskap 2 ersättas av Kemi 1, Biologi 1, Fysik 1a alternativt Fysik 1b1+1b2. Ett tips är att ta kontakt med skolan där du vill läsa tandhygienistprogrammet för att dubbelkolla den särskilda behörigheten.

Lycka till och ha en fortsatt fin helg!

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: