Kan jag bli psykolog?

Hej! Jag är en tjej som går mitt andra år på gymnasiet, där jag läser vård & omsorg. Min dröm har varit, sedan jag var ganska ung att bli psykolog, men tvekar nu på om det är möjligt. Jag läser Matte 2a nu, ska läsa Svenska 3 och Engelska 6 i trean, samt Samhällskunskap 1a2. Ger dem ämnena mig behörighet till Psykologutbildningen? Vad jag förstått så gör dem det, men att det krävs väldigt höga betyg. Jag har inte A i alla ämnen, men i några. I dem flesta ämnena har jag B, men även något C & ett D. Går det att läsa upp ämnen på komvux (alltså få högre betyg i dem) och sedan söka in? Jag vet att det krävs mycket för att bli psykolog, men jag vill verkligen ge allt för att åtminstone försöka!! Super-tacksam för svar angående mina chanser att bli psykolog.. Mvh Hanna!

Hanna Eriksson 2016-09-02 17:21

Kommentarer:


MikaelaAare 2016-09-11

Hej Hanna!

Ledsen att svaret har dröjt.

Såklart du ska söka programmet om det är din dröm!

Dock är det hög konkurrens om platserna precis som du skriver.

Man kan öka sina chanser genom att skriva Högskoleprovet, på så sätt är man med i ytterligare en urvalsgrupp när man söker.

På komvux kan man göra något som kallas särskild prövning om man vill satsa på ett högre betyg än det man redan har, du kan läsa mer här: http://www.studentum.se/komvux/#fraga7

För att söka Psykologprogrammet krävs grundläggande behörighet för högskolestudier & betyg i Matematik 2 och Samhällskunskap 1b/1a1+1a2.

Lycka till och ha en fin vecka!

 

Vänliga hälsningar,

Mikaela

Blivande Studie-och yrkesvägledare

Skriv kommentar: