Gymnasiekurser på folkuniversitetet

Jag har sett att folkuniversitet erbjuder gymnasiekurser inom matematik, svenska, samhällsvetenskap och något mer. Om man t ex läser svenska b genom dem och höjer sig från det betyg man fick i kursen i gymnasiet, påverkas ens snitt av det? Man gör en prövning sist av allt i de kurserna.
Undrande 2007-10-16 00:48

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-10-16
Vuxenutbildningen använder ofta en rad olika utbildningsanordnare. Kommunens egen skola heter kanske Komvux och vid sidan av den upphandlas sedan utbildningar av t ex studieförbund, folkhögskolor och privata utbildningsföretag. Vuxenutbildningens rektor är ansvarig för alla skolor och dess betygssättning. Är kursen en ""vanlig nationell gymnasiekurs"" räknas den då in i betyget. Helsingborg är en sådan kommun som köper av Folkuniversitetet.

Jag tror inte - men jag är inte helt säker - att Folkuniversitetet själva kan sätta en regelrätt betyg om inte en kommun är inblandad. Rätta mig om jag har fel. Det har i alla fall funnits många diskussioner och förslag om detta men jag tror mig inte sett att det ännu förverkligats.

Skriv kommentar: