Folkhögskola?

Hej!
För tillfället läser jag historia på högskola men trivs inte alls med den stela och opersonliga miljön där man inte får lov att ha någon fantasi alls. Jag har redan hoppat av en högskoleutbildning och gav det ett nytt försök genom att börja på ett annat ämne, men jag trivs inte.

Jag är en kreativ person som gärna skulle vilja hålla på med konst/hantverk. Jag gör lite av varje, foto, målar och skriver m.m. Men det jag helst skulle vilja är keramik eller glas eller annat hantverksyrke. Då är det första jag tänker på folkhögskola, men jag är väldigt amatörmässig och de flesta linjer jag kollat på kräver arbetsprover! Mina frågor är, Blir jag något efter en folkhögskoleutbildning? Eller måste jag läsa på högskola? Vad finns det för andra alternativ till folkhögskola om jag vill arbeta med hantverk och skapande?

Mycket tacksam för alla svar!
Hälsningar Anna
Anna 2009-01-23 02:01

Kommentarer:


Chris Wigh 2009-01-26
Hej
Studieförbunden erbjuder kurser inom de områden du räknar upp men då blir det kanske mer på hobbynivå. Ska man kunna försörja sig på hantverk och konst så får man kanske räkna med att söka till en högskoleutbildning. Om man inte har så mycket erfarenhet så är det svårt att klara inträdeskraven och då är det folkhögskolorna som erbjuder de bästa förberedande utbildningarna. Det finns ju inga formella krav för att jobba med konst eller hantverk. Man är ju fri att t ex öppna egen keramikverkstad när man vill det svåra är att försörja sig. Om man går en högre utbildning skaffar man sig förutom fördjupade kunskaper också kontakter.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Anna Karlsson 2009-01-30
Jag gick aldrig på gymnasiet men har nu börjat läsa in gymnasiet på en folkhögskola. Vad innebär de nya behörighetskraven 2010 för mig när jag blir klar med folkhögskolan 2011?

Skriv kommentar: