1år Folkhögskola + Arbete

Hej
Jag studerar för tillfället på Folkhögskola.
Är inne på min andra termin och kommer i slutet av denna ha läst in Godkänt i följande ämnen:
Sv A
Eng A + B
Sh A
Na A
Religion A
Historia A
De kommande två terminerna är det tänkt att jag ska läsa B kurserna i de ämnen nämnda ovan förutom i Eng där jag kommer läsa C.

Målet med mina studier är inte att gå högskola utan att läsa in gymnasiekompetens/högskolekompetens eftersom de flesta arbetsgivare verkar ha detta som lägsta krav.
""Har idag redan en fullständig utbildning inom ett hantverksyrke som jag fått genom att gå som """"traditionell lärling"""". Har även arbetet inom detta yrke i ca 7 år.""

""Om jag skulle välja att lämna studierna nu till hösten dvs endast ha A i samtliga kärnämnen + B i Eng kommer detta då räknas som att jag har ett fullgjort gymnasie betyg (dock utan möjligheten att söka högskola) eller kommer mitt år på folkhögskola inte ha gett mig någonting? Är jag tvungen att läsa nästa år också eller kommer jag redan efter ett år ha det som arbetsgivarna """" söker""""""

Tacksam för svar.
Steef 2010-02-07 02:53

Kommentarer:


Chris Wigh 2010-02-09
Hej
Om du inte har med några gymnasiestudier sedan tidigare så tar det 3 år för en fullständig gymansieutbildning. Visst är det många arbetsgivare som kräver en 3-årig gymnasieutbildning men jag tror att de flesta arbetsgivar är mer intresserad av din arbetslivserfarenhet. Men det beror på vilken typ av arbete du söker. Du kan ju pröva at söka jobb redan nu så får du se hur långt du kommer.
Hälsningar Chris,www,syoguiden.com
Alex 2010-10-10

Det där stämmer inte enligt mig.

Jag kunde ta ut högskolebehörighet genom att gå ett år på folkhögskola och ha lite arbetslivserfarenhet. Det som krävdes var att man läste alla kärnämnen som det var krav på . så fick man ut ett betygsdokument som gav behörighet för högskolestudier.

Alex 2010-10-10

Glömde tillägga att du då måste ha läst Svenska B som är ett utav kärnämnena, så du kan behöva läsa in det också.

Skriv kommentar: