Grafisk inriktning

Hejsan!

 

Jo, jag har en fråga som jag hoppas kunna få svar på. 

Jag är 28 år, och har aldrig riktigt vetat vad jag skulle vilja inrikta mig på och kunnat tänka mig att arbeta med. Förrän nu.

Jag har nämligen fått upp ögonen för mycket inom Grafisk kommunikation. Fast om jag förstått det rätt så finns där en massa olika inriktningar inom detta som jag inte riktigt fått koll på. Hade dock varit bra med tanke på att jag är sugen på att ta tag i studier inom detta. 

Det jag isåfall skulle varit intresserad av är bland annat framställa och göra visuell reklam och logos, visitkort mm till företag eller privatpersoner. Framställa märkning på exempelvis bilar, skyltar mm, som ska tilltala företagets målgrupp. Gillar att skissa, rita upp och "brainstorma" fram olikta alternativ som sedan ska presenteras för kund. Tycker om att arbeta med händerna och anser mig vara relativt kreativ och kommer säkerligen att passa inom yrket. Eventuella planer på att isåfall starta eget efter en tid, när man blivit vass i branschen.

Vilken inriktning bör jag välja då? Och jag är inte heller insatt i om jag ska välja YH, folkhögskola, eller högskola mm. Vad är skillnaden? 

 

Jag gick medieprogrammet i gymnasiet. Dock inriktning Expo. Har endast provat på lite inom Grafisk kommunikation, så jag antar att man får börja om helt från början. 

 

Mvh!

Emelie 2016-04-04 08:59

Kommentarer:


Emelie 2016-04-04

Obs! 

Glömde tillägga att utbildning gärna får vara på distans.

Chris Wigh 2016-04-05

Hej
Det finns utbildning inom Yrkeshögskolan bl a Digital design och Expo- skylt och storbildsproducent. Gå in och sök på Kultur media och design www.yrkeshogskolan.se
hälsningar Chris

Skriv kommentar: