Folkhögskola/Komvux?

Jag har tidigare studerat 2 år på en folkhögskola som ligger i mina hemtrakter, men valde att avbryta mina studier. Nu känner jag att jag vill ta upp mina studier igen, men funderar nu på att ta sista året på komvux för att få en full gymansietid.
Min fråga till er är om man kan söka till högskola på både komvux och folkhögskole betyg, eller måste man ha ett samlat dokument?
Om det är så att man behöver ha ett samlat dokument skulle det ju i så fall vara mer relevant att söka till en folkhögskola. Men i denna djungel av skolor är min nästa fråga till er vilken skola man ska söka till? Jag vil inte flytta, och vill endast läsa kärnämnen. Finns det någon skola som ligger i stockholm dit man lätt kan ta sig komunalt?

Tack på förhand !
Sonya 2007-09-07 00:40

Kommentarer:


Ingmar Andersson 2007-09-07
Du vill vidare till högskolan. Och du behöver ett dokument som du kan använda för att komma in.

""Du kan använda folhögskolans """"betyg"""" som heter """"Intyg för behörighet till högskolestudier"""" och som du får """"när du är klar"""" vilket du alltså inte är ännu. Detta intyg ger dig BEHÖRIGHET. När det sedan kommer till URVAL så har folkhögskolegruppen väldigt få platser och du måste gardera dig med högskoleprovet för att känna dig säkrare (det bör man i och för sig göra i vilket fall som helst).""

""Du kan också välja komvux och bli behörig till högskolan den vägen. Men då måste du få ihop minst 2115 poäng därifrån. Du kan inte blanda ihop betygen från folkhögskolan med komvux betyg. Väljer du komvux måste du göra om det du redan gjort på folkhögskolan. Kanske kan du klara det genom att """"tenta av"""" dina kunskaper, men betygen måste du hursomhelst ha i komvux betygssystem.""

Det låter som du bör anlita en vägledare för att diskutera vilket som är bäst för just dig - omöjligt att svara på med lednng av dina uppgifter i frågan.

Skriv kommentar: