Behålla Jobb eller Plugga? Osäker, Rädd.

Hej! 

Jag har sökt till Socialpedagog på folkhögskola och kommit in, men jag står i valet och kvalet då jag är jätteosäker på framtiden, mina val och så (har ett heltids-säsongsjobb idag och vet att jag har jobb i höst också fram till december minst, och så håller det på, med arbetslöshet varje sommar och vintersemester).
Jag sökte för att se om jag hade en chans och för att det verkade intressant men nu när det har blivit verklighet har jag fått kalla fötter - som alltid.

 

Jag undrar om man är lika Attraktiv som arbetssökande om man har gått utbildningen på Folkhögskola och inte på Universitet eller Högskola/Yrkeshögskola? En Folkhögskola är ju mer praktiskt inriktad i sin helhet medan de andra utbildningsalternativen är mer åt det teoretiska blandat med praktik. Men jag har fått uppfattningen av att många kanske bara tycker att Folkis är flum?

Hur ser marknaden ut för mig om jag väljer att läsa och då är färdigutbildad om två år?

 

Kan nämnas att jag är 31 år och har säsongsjobbat på samma ställe till och från sedan 2008. Jag trivs OK men det är dåligt betalt och inte mycket till framtid, tänker fast anställning eller så. Chefen har uppriktigt och ordagrant sagt att jag inte får söka någon utbildning eftersom de är beroende av mig. Känns ju...bra..?! Kan noteras att de de senaste åren sagt upp väldigt många fast anställda så att be om fast anställning känns inte som ett alternativ alls.

 

Är bara så rädd att jag ska göra fel val... Nyss köpt hus och grejer också.

 

Lider av ganska mycket beslutsångest och har alltid gjort och i grunden ligger detta nog i min osäkerhet på mig själv, mitt självförtroende.

Rebecka 2016-06-07 14:23

Kommentarer:


Chris Wigh 2016-06-14

Hej
Det kan vara bra att göra en plus- och en minussida för att tydligare se vad som överväger för de olika alternativen
Hälsningar Chris

Skriv kommentar: