lasa pa kovux efter 2007

Hej
maste formodligen lasa upp en del betyg for att komma in pa min onskade linje(tandlakare). Men om jag forstatt det ratt sa kommer man inte kunna lasa upp betyg som man redan har betyg i? Jag gar samhallsprogramet och kommer da inte lasa kemi och fysik som behovs for tandlakarutbildningen. Skulle jag kunna lasa detta pa komvux och sedan rakna bort ett vg i svenska a tex?
Tacksam for svar!
Anonym 2007-01-21 00:04

Kommentarer:


Anonym 2007-01-22
Du kommer inte kunna gå en kurs med lärarledda lektioner i ett ämne du redan har betyg i (i många kommuner kan du inte det idag heller). Däremot kommer du kunna skriva en prövning. Det går till så att du själv läser in den kunskap du behöver kunna och sedan skriver ett prov (kan även ingå muntliga prov) Får du t.ex. MVG på dessa får du MVG i betyg. Detta kostar 500 :- och kan göras på de flesta komvux samt din gymnasieskola (kan även gå att göra på andra gymnasieskolor - det vet jag ingenting om)

Ang. att räkna bort ett betyg i SvA så går detta tyvärr inte. Eftersom svenska A är ett kärnämne och kärnämnen kan du inte ta bort från ditt slutbetyg. Däremot (om du läser fler än 2500 p) kan du välja att ha dina t.ex. valbara kurser samt individuella kurser på ett samlat betygsdokument. Detta måste du säga till om INNAN du får betyg i ämnet (tror att du måste säga till innan kursen påbörjas).

Mitt tips till dig som går samhällsprogrammet och behöver läsa kemi och biologi och fysik för att få behörighet till tandläkarprogrammet är att gå ett naturvetenskapligt basår. Dessa betyg räknas då inte in i ditt betygssnitt utan de ger dig enbart den behörigheten du behöver.

Skriv kommentar: