Komplettering

Jag hoppade av gymnasiet i slutet av 2:an för att jag flyttade till Belgien. Nu är jag tillbaka i Sverige, och har tyvärr blivit intvingad i Lumpen med start Januari 08. Jag vill ha högskole/universitets behörighet så fort som möjligt för att kunna plugga vidare. Innan jag hoppade av gick jag Bygg/Måleriprogrammet och jag har ännu inte fått något betygsdokument från min gamla skola. Ska jag ringa och be om det? Har jag tid att komplettera på distans när jag ligger inne lumpen om jag är ledig varannan vecka? Vad är smidigast och var går fortast?
Andréas 2007-12-03 00:56

Kommentarer:


Chris Wigh 2007-12-04
Hej
Du borde fått ett samlat betygsdokument när du slutade. Ring till skolan och be om ett betyg på de kurser du är färdig med.Det du kan göra är att läsa på komvux samtidigt som du gör lumpen. Komvux erbjuder ofta kurser på distans eller i s k studieverkstad. Kolla med komvux på den orten där du ska göra lumpen. Läs så många kurser du hinner och orkar och sedan kan du läsa resten när du är färdig med lumpen och då läsa på heltid.
Hälsningar Chris, www.syoguiden.com
Sofia 2007-12-10
Jag har ett slutbetyg från komvux med dåliga betyg. Ska läsa till uska på komvux nu i vår, men om jag vill läsa vidare sen till ssk, får jag ta med de poängen då, och om jag har fått bra betyg i kurserna så borde det väl höja mitt snitt rätt mycket eller?

Skriv kommentar: