Naturvetenskapligt basår

Hej

Jag har gått samhäll samhäll på gymnasiet och vill kanske plugga till veterinär nu. Då måste jag läsa ett naturvetenskapligt basår eftersom jag saknar några ämnen. Är det bättre att läsa det på orten eller på distans, spelar detta någon roll? Är det väldigt svårt att komma in när man läst till eller ska man strunta i det och läsa djursjukskötare som jag redan har behörighet för?

Elin Mårtensson 2019-06-11 21:43

Kommentarer:


Petra Öster Studie- och yrkesvägledare 2019-06-12

Hej,

Du kan läsa basåret var du vill. Det kommer inte påverka dina chanser att komma in så mycket eftersom det inte kan påverka dina gymnasiebetyg. Behöver du höja dina gymnasiebetyg så måste du läsa på Komvux istället.

Du får fundera på om du tycker att det är värt att plugga in betyg för att komma in på Veterinärutbildningen eller om du hellre vill gå djurskötarutbildning. Läs på lite om utbildningarna så du vet vad du kan förvänta dig av dem. 

Lycka till!

Sumaya hassan 2019-06-29

Hej ! 

jag undrar om det finns olika värdar på någon som gick på naturbasår och någon som gick på naturprogrammet. Finns det stor värde när man vill gå in i universieteten. För jag hörde att man tar de som har läst naturprogrammet än de som har läst naturbasår. är det sant? 

Skriv kommentar: